kalem-tkano
pravljeno u Srbiji,made in Serbia,kupujmo domaće

 

Ukoliko niste videli kako se prave naši proizvodi,kliknite

na sliku

pončo tkan na razboju

 

 

Zašto ručno tkanje ?


Ručno tkani proizvodi predstavljaju deo tradicije našeg naroda. U vremenu kada industrijska proizvodnja nije bila razvijena, mnogo domova je imalo razboj. A ručno tkani proizvodi su bili česti kod nas. Sa razvojem industrijske pro

izvodnje, tkani proizvodi se sve manje koriste.


Poslednjih godina, sve više se prave razboji i sve više se ljudi bavi tkanjem.
Ručno tkani proizvodi za razliku od mašinski tkanih ili pletenih proizvoda su drugačiji. Potrebno je više vremena i strpljenja za izradu jednog ponča, ili ešarpe, nego da su oni rađeni mašinski. Pleteni proizvodi su po sebi drugačiji - nisu toliko gusti kao tkani. Tkanjem se materijal (vuna, pamuk i sl.) sabije nit po nit, tako da je materijal jako gust. To doprinosi tome da koža "diše".


Ručno tkani proizvodi su pravljeni od prirodnih materijala, pri čemu današnji džemperi ili drugi "vuneni" materijali nisu zaista vuneni. Kako možete sami to da utvrdite ? Ručno tkani proizvodi od čiste vune se peru ručno, na nižim temperaturama, jer velika temperatura uništi samu vunu. Navodno "vuneni" džemperi koji se lako peru u mašini nisu zaista vuneni. Oni su obično mešavina vune i drugih materijala. Očigledno iz razloga da bi se materijal lakše održavao. Međutim, materijali koji nisu prirodni izazivaju znojenje, i koža ne "diše".


Zašto Kalem radionica ?


Imamo višegodišnje iskustvo, uverite se i sami u kvalitet naših proizvoda.
Ako kupite jednom, uvek ćete se vraćati.
Hvala na strpljenju i na poverenju, i svako dobro!